Ром плаши с брадва и бой учител в Кричим, бил тормозел сина му

Автор: Ива Модова 6582
Ром плаши с брадва и бой учител в Кричим, бил тормозел сина му

30-годишен ром заплаши учител от гимназията в Кричим да го пребие и съсече с брадва. Инцидентът се разиграл в началото на месеца в школския двор. Агресивният мъж нахълтал заедно с цяла тайфа негови близки, а после започнал да обижда, псува и заплашва един от преподавателите.

По думите на свидетели, причината била лошо отношение на даскала към сина на ядосания мъж. Той твърдял, че учителят е набил детето, защото не се държало прилично в часа.

След като решил, че псувните не са достатъчни разбеснялият се ром дори заплашил смаяния учител, че "ей сега ще отиде да вземе брадвата и да го разсече" . Въпросната секира била в каруцата, с която тумбата пристигнала пред школото.

Учителят бил на косъм да отнесе няколко юмрука, ако на помощ не му се бил притекъл охранителят на учебното заведение. Гардът обаче бил изблъскан в гърдите. Целият екшън се разиграл пред смаяните погледи на родители и учители в двора на училището. През цялото време, недоволният баща сипел закани, че „учителят няма да си тръгне от училището”.

Спешно била повикана полиция, която арестувала 30-годишния мъж. Той прекарал 24 часа в районното на Стамболийски, а след това бил откаран в Районен съд, където смятал да се отърве само с акт за дребно хулиганство.

Магистратите обаче решиха друго спрямо рома, който изкара акъла на учителя на сина му. Според съда, случаят не може да се класифицира като дребно хулиганство. Налице са основания, казуса да се предаде на прокуратурата, за да се образува производство за по-тежко престъпление, а именно едро хулиганство, извършено по изключително циничен начин.

Наш репортер се опита да разговаря с директора на учебното заведение, но на посочения телефон не открихме никой.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина