Обявена е временна схема на захранване на Кричим с електроенергия

Автор: Plovdiv Now 34675
Обявена е временна схема на захранване на Кричим с електроенергия
Кметът на община Кричим Атанас Калчев изпрати запитване до Електроразпределение Юг (ЕР Юг) ЕАД заради системните прекъсвания на електрозахранването.
 
Обявена е временна схема на захранване на града.
 
Ето целия отговор на енергодружеството, адресирано до Атанас Калчев:
 
Уважаеми г-н Калчев,
 
От името на Електроразпределение Юг (ЕР Юг) ЕАД искам да Ви уверя, че специалисти в КЕЦ (Клиентски енергиен център) Стамболийски и Диспечерския център за управление на разпределителната мрежа на дружеството извършват постоянен мониторинг на захранването по мрежата. На база извършения анализ за захранването на община Кричим, Ви информираме за ситуацията с електрозахранването на територията на община Кричим през последните няколко седмици.
Община Кричим се захранва по мрежа средно напрежение (СрН) от ВЕЦ „Въча 1“, който е в непосредствена близост до град Кричим.
 
От 1.4.2022 г. собственикът на ВЕЦ „Въча 1“ , който е „Национална Електрическа Компания (НЕК) - Предприятие ВЕЦ“ - извършва мащабен планов ремонт на разпределителна уредба високо напрежение (РУ ВН), поради което тя е изключена. По постъпила в ЕР Юг информация, ремонтът, който извършва НЕК-Предприятие ВЕЦ, ще продължи до 10.08.2022 г. По тази причина ЕР Юг ЕАД захранва с електричество община Кричим по резервна схема по мрежа СрН от подстанция „Нови Кричим“. Резервната схема за захранване е предназначена за кратковременна работа в извънредни ситуации, в които основната схема временно не може да функционира.
 
Уверяваме Ви, че нашето дружество предприема всички необходими мерки за свеждане до минимум на евентуални смущения и осигуряване на качество на електрозахранване на клиентите в община Кричим за времетраенето на планираните от НЕК-Предприятие ВЕЦ ремонтни дейности.
С уважение,
Петко Янев
Ръководител КЕЦ Стамболийски

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина