Няма да се увеличават важни местни данъци и такси в Кричим

Автор: Plovdiv Now 13775
Няма да се увеличават важни местни данъци и такси в Кричим

Кметът на община Кричим Атанас Калчев направи обръщение към съгражданите си по повод предстоящата 2023 година и надеждата тя да бъде по-добра. Кметът съобщава, че не се предвижда увеличение на редица местни данъци и такси, за да не се предизвиква допълнително натоварване в бюджета на домакинствата, които, както и всички българи, минават пред трудния период на криза в държавата.

Ето какво гласи изявлението на градоначалника:

Уважаеми съграждани,
 
Изпращаме една не лека за всички нас 2022 година! На прага на новата 2023-та, нека си пожелаем тя да е по-добра и да донесе повече здраве, късмет и сполука! Надявам се, че с решенията си общинското ръководство ще допринесе за това.
 
За новата 2023-та година не се предвижда увеличение на такса битови отпадъци, която няколко поредни години запазва размера си за всички ползватели - физически и юридически лица. Не се предвижда увеличение на размера на данъка за различните категории моторни превозни средства, които са на минималните прагове, определени със Закона за местните данъци и такси. Няма промяна и в цените на административните услуги, предоставяни от местната администрация, както и на други общински такси, въпреки значителното завишаване на цените на основните енергоносители, на горивата, както и вдигането на минималната работна заплата и др.
Ръководството на община Кричим оценява по достойнство проявената висока степен на гражданска отговорност от значителна част от физическите и юридическите лица в качеството им на данъкоплатци, без която нямаше да са възможни постигнатите резултати от над 90% събираемост на местни данъци и такси за отиващата си 2022 г.
 
На всички пожелавам весело посрещане на Новата 2023 година!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина