Метин, блъснал човек край Кричим, се разплака в съда, но остава в ареста

Автор: Plovdiv Now 34732
Метин, блъснал човек край Кричим, се разплака в съда, но остава в ареста

Автор: Наталия Грозева

Прокуратурата поиска 31-годишният Метин Мехмедов, който в сряда причини тежка катастрофа на пътя Кричим - Устина, да бъде задържан в ареста. Той блъсна с опела си 33- годишен мъж, който тичал по платното, като пострадалият е в реанимация в много тежко състояние. 

Според държавното обвинение, ако  Метин  бъде пуснат от ареста, може да извърши друго престъпление, защото се характеризира като личност с висока степен на обществена опасност. В съдебната зала стана ясно, че Метин е осъждан и преди за държане и за употреба на наркотици. След произшествието той е опитал да излъже, че не е управлявал автомобила, като прехвърлил отговорността на  приятелката си.

Служебеният адвокат  на водача - Весела Нажар заяви, че той има постоянен адрес, с което е ясно, че може да търпи по-лека мярка за неотклонение и няма опасност от укриване. По думите ѝ той може да бъде открит, за да съдейства на властите по всяко време, като отбеляза, че след задържането му също е съдействал и в дал подробни обяснения. Пострадалият е пресичал пътното платно, където няма пешеходна пътека и е изскочил изключително изненадващо, заяви още адвокатът, цитирана от trafficnews.bg.

“Подсъдимият е изключително разстроен,”каза още Нажар. Юристът добави, че се очакват резултати и от кръвна проба на Метин и затова все още не се знае какво ще бъде обвинението срещу него, защото това е работно такова.

В последните си думи към съда обвиняемият Метин каза, че много съжалява. “Направих всичко възможно, за да избегна удар , но нямаше как. Искам шанс,” добави Мехмедов и се разплака. 

Съдът обаче остави виновния шофьор зад решетките. 

Припомняме, че след катастрофата Метин е бил тестван за алкохол и наркотици, като е отчетена положителна проба за амфетамин.

Справка в регистрите на МВР показва, че задържаният е с отнето свидетелство за правоуправление.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина