Метин, блъснал човек край Кричим, остана окончателно в ареста заради много осъждания

Автор: Plovdiv Now 11381
Метин, блъснал човек край Кричим, остана окончателно в ареста заради много осъждания

Автор: Георги Тошев

Метине, оставаш в ареста, много ти станаха осъжданията”. С тези думи съдия Иван Бонев потвърди решението на първоинстанционния съд за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо 31-годишния Метин Мехмедов, който миналата седмица причини тежка катастрофа на пътя Кричим – Устина.

При инцидента пострада 33-годишен мъж, който тичал по пътното платното, като към момента той е реанимация в много тежко състояние. След катастрофата Метин е бил тестван за алкохол и наркотици, като проверката е отчела положителна проба за амфетамин. Справка в регистрите на МВР показала, че задържаният е с отнето свидетелство за правоуправление.

Пред Пловдивския окръжен съд Метин се разкая, като каза, че майка му е онкоболна и ако остане в ареста това ще я съсипе. „Няма да се крия и когато ме повикате веднага ще дойда”, допълни още обвиняемият.

От прокуратурата поискаха потвърждаване на мярката с мотива, че Метин има множество предишни престъпления. Хващан е да шофира под въздействие на алкохол и наркотици, а освен това е бил задържан и за притежание на забранени вещества. След инцидента се е опитал да се укрие, като е казал, че приятелката му е управлявала автомобила.

„Не е посочил, че е шофирало друго лице и е съдействал, обяснил как е настъпила катастрофата и, че пешеходецът е изскочил на непозволено място", контрира адвокатът на Метин – Весела Нажар. Тя допълни, че Метин е познавал пътя и не е бил с превишена скорост. Направил е всичко по силите си и след ПТП-то е оказал съдействие на разследващите.

Предстои да се събират още доказателства за конкретиката на настъпилото ПТП и обстоятелствата около него”, каза още юристката.

Докато изчакваше решението на съда, Метин през сълзи попита адвоката си: „Как е момчето, добре ли е?”, а Нажар сподели пред репортер на TrafficNews, че пострадалият е в стабилно, но тежко състояние.

Той много съжалява и се разкайва за случилото се. Дори родителите му всеки ден ходят в болницата, за да видят как е мъжа. Дори сина си не посещават толкова често в ареста”, каза още Весела Нажар.

Решението на Окръжен съд – Пловдив е окончателно и не подлежи на обжалване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина