Мъже режат незаконно дървета над Кричим и ги изнасят с кола

Автор: Plovdiv Now 16986
Мъже режат незаконно дървета над Кричим и ги изнасят с кола

„Двама мъже от ромски произход режат незаконно дървета и ги изнасят с автомобил.” С тези думи читател на TrafficNews сигнализира за нерегламентираните действия, изпращайки видео заснето в неделя вечерта. От кадрите в клипа се вижда и регистрационния номер на автомобила – К 9812 АВ.

Мястото е резерват "Изгорялото гюне" над града и по думите му това не е изолиран случай.  Читателят твърди още, че подобни незаконни действия са станали ежедневие на мястото.

Според експерти и еколози щетите за държавната хазна от незаконна сеч са в милиони всяка година. Нерегламентирания дърводобив в България генерира близо 150 милиона лева в сивия сектор.

Само за миналата година общо установените от служители на „Изпълнителна агенция по горите" (ИАГ) и на структурите ѝ количества дървесина, предмет на незаконни сечи или разпоредителни сделки с дървесина с неизяснен произход възлизат на над 18,1 хил. плътни кубически метра.

Тъй като злоупотребите в горите са ежедневие, а опазването им е от изключително значение и зависи от всички нас, апелираме всеки станал свидетел на подобни нерегламентирани действия своевременно да сигнализира на телефон 112.

Снимката е илюстративна!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина