Кричим става по-зелен! Преобразяват парк „Европа”

Автор: Plovdiv Now 8286
Кричим става по-зелен! Преобразяват парк „Европа”

Ново приятно място за отдих и разходки ще имат скоро жителите и гостите на Кричим. Градските власти са изготвили проект за реконструкция и благоустрояване на пл. “Демокрация“ и прилежащите й пространства с наименование парк „Европа“. Той предвижда фрезоване и обогатяване на почвата, затревяване и нови цветни лехи, които ще се поддържат свежи с подземни и надземни напоителни системи. Ще бъде почистен и боядисан бетоновият монумент, а плочките на терасата – сменени. Подменени ще бъдат също тротоарните плочки, бордюрите и металните ограждения.

Проектът предвижда там да бъде изграден и фонтан, както и да бъдат поставени нови пейки и кошчета за смет. На мястото на старата обществена тоалетна ще бъде издигната нова – по всички европейски стандарти. Целият парк ще бъде осветен с прожектори, ще бъдат монтирани и нови стълбове с LED лампи. 

„Изготвеният проект е подаден в ДФ „Земеделие“, за да се кандидатства за финансиране по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., и е в процес на оценка”, посочи кметът на града Атанас Калчев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина