Кричим беше столица на ягодите днес

Автор: Plovdiv Now 19133
Кричим беше столица на ягодите днес

За първи път Община Кричим и Народно читалище „Пробуда 1912г.“ организираха Фестивал на ягодата. Щандовете на пл. „Обединение“ почервеняха, а над целия град се разнесе аромат на ягоди. Гости на фестивала бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, областният управител на Пловдив Ангел Стоев, зам.-министър на земеделието Георги Събев и зам.-изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Владислава Казакова. Посрещнаха ги кметът на община Кричим Атанас Калчев, който е домакин на събитието и председателят на Общински съвет-Кричим Анка Хаджиева.

“Поздравявам домакините в Кричим и г-н Калчев с надеждата този първи фестивал да стане традиция. Това е чудесен фестивал на българската ягода и българското производство”, коментира вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

“От днес град Кричим наистина е столицата на ягодата!”, допълни кметът Атанас Калчев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова забърка сладко от ягоди, след като заедно с кмета на Кричим Атанас Калчев слязоха от официалната трибуна, където поздравиха хората и отидоха до огромен казан, в който готвачът Ути Бъчваров вареше 130 килограма ягоди със захар.

В община Кричим ягодите заемат 1050 декара и се отглеждат от 85 производители. В центъра на Кричим бяха разположени десетки щандове с плодове, посадъчен материал и всичко свързано с ягодите.







Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина