Конфискуваха 35 кг съмнително свинско месо от пазара в Кричим

Автор: Plovdiv Now 17332
Конфискуваха 35 кг съмнително свинско месо от пазара в Кричим

Седмица преди коледните празници започват масови проверки в магазините и пазарите в цялата страна. Целта е до потребителите да не достигнат хранителни продукти с неясен произход и стоки с изтекъл срок на годност. На прицела на проверяващите са вносното пилешко месо, млечните стоки, алкохолът, зеленчуците и плодовете.

Проверява се и дали в търговската мрежа се продава фалшив мед, предаде Нова. Подобни инспекции ще бъдат извършени в хотелите и в ресторантите, в които се предлагат коледни и новогодишни куверти за празниците. Още в първия ден от акцията бяха открити нарушители.

„Имаше проверка на пазара в Кричим. Там бяха конфискувани 35 килограма месо с неясен произход и беше съставен акт на съответния човек, който предлагаше месото на пазара. Месото беше свинско. Търговецът не даде никакво обяснение. Заколил го и искал да изкара някои лев за празниците за сметка на потребителите”, заяви Чавдар Чавдаров, началник отдел „Контрол храни“ ОДБХ-Пловдив.

Припомняме, че преди около седмица от магазин в града беше намерено близо един тон месо без документи за произход.

Обектът е бил затворен, а проверяващите са направили щателна ревизия на наличното месо и документацията в обекта. 900 килограма свинско месо, карантия, сланина и други продукти са се оказали без необходимите документи за произход.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина