Кметът на Кричим ще се кандидатира за четвърти мандат

Автор: Plovdiv Now 24869
Кметът на Кричим ще се кандидатира за четвърти мандат

Кметът на Кричим Атанас Калчев ще се кандидатира за четвърти мандат. Новината съобщи самият той на личната се страница във Фейсбук.   

Ето какво напиша градоначалникът:

„Уважаеми съграждани и приятели, обръщам се към онези от вас, които вече три последователни мандата ми гласувате огромен кредит на доверие - на мен и моят отбор, общинските съветници от „Движение нашият град”. Изказвам своята благодарност за това, че винаги ни подкрепяхте не само със сърце, но и с разум, заради по-добрия утрешен ден на гр. Кричим. Пред всички вас, искам категорично да заявя – не се поддавайте на спекулации, интерпретации и вариации по отношение евентуалната ми кандидатура за кмет на община Кричим на предстоящите местни избори през есента на тази година.

Навремето един политик беше казал, че за да успееш са ти нужни три неща: нужна ти е стратегия, нужна ти е визия и ти е нужен кураж, за да тръгнеш по пътя. Аз и моят отбор от общински съветници, винаги сме имали ясна стратегия – работа, упорство и постоянство за изпълнението на поетите пред вас ангажименти; ясна визия – родният ни град Кричим да стане градът, в който господства солидарността и социалната хармония, красив и благоустроен, гарантиращ високо качество на живот; имали сме и имаме куража, за да вървим по пътя на местното самоуправление, и го доказваме години наред пред всички вас. Нашата стратегия все още не е изпълнена до край, постигнатата визия на града ни все още не е онази, за която ние работим и желаем, но за сметка на това куражът ни е още по-голям, защото ние доказахме, че можем да носим отговорност, защото имаме знанията и опита, волята и амбицията да работим за нашият град. С тези думи давам заявка пред всички вас, че аз и моят отбор, не отстъпваме от поетите ангажименти и отново ще бъдем претенденти на местните избори през есента, и отново ще застанем пред вас като кандидати за нов мандат за кмет и общински съветници, и отново ще искаме нов кредит на доверие, и ще разчитаме на вашата подкрепа.

На опонентите ми и интригантите, които под сурдинка „обясняват колко ми е тежко” и затова няма да се кандидатирам за следващ мандат, искам да кажа само едно: тежи до толкова, че си наясно с отговорностите, които имаш като длъжностно лице и административен ръководител, с ограниченията наложени от обективни и субективни причини – законодателство: национално и местно, правила и изисквания наложени от членството на България в Европейския съюз, че още повече осъзнаваш голямата морална отговорност, която носиш пред своите избиратели. Но от друга страна си много по-уверен, защото познаването на тези детайли те прави по-сигурен в действията и работата като кмет, пристъпваш направо към изпълнение на поетите пред избирателите ангажименти, без да губиш ценно време. Поставяш си по-смели цели и задачи, и ги преследваш с постоянство, защото трябва да докажеш, че полученото доверие не е напразно. Още по-голяма е уверeността ми, защото знам, че до себе си имам прекрасен и проверен във времето отбор, за какъвто много мои колеги биха могли само да мечтаят”.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина