Кметът на Кричим: „Съединението прави силата“ и ние сме творци на собственото си бъдеще

Автор: Plovdiv Now 8360
Кметът на Кричим: „Съединението прави силата“ и ние сме творци на собственото си бъдеще
Кметът на Кричим Атанас Калчев поздрави съгражданите си и всички българи за днешния празник на Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
 
„6 септември 1885 г. нарежда тази светла дата с право сред онези знакови дни от новата история на нашата държава, които винаги ще ни обединяват и вдъхновяват в усилията ни да изградим и съхраним свободна, обединена и демократична България.
 
Днес в тези смутни времена на разединение посрещаме паметната дата 6 септември – символ на Съединението!
 
Днес, нека не забравяме, че България е просъществувала, защото предците ни са били сплотени, пренебрегвайки различията помежду си в името на висшите национални цели.
 
Те, обединени в стремежа да съградят държава, достойна да реди собствените си дела, се противопоставиха не на друг, а на Великите сили.
 
Нека във времена на изпитания никога не забравяме, че „Съединението прави силата“ и, че ние самите сме творци на собственото си бъдеще, и че то зависи от всеки един от нас поотделно, но обединени и единни в името на нашата родина!
 
И нека България да пребъде!
 
Честит празник !
 
Честит празник на града и на всички пловдивчани!
 
Нека небесния закрилник на Пловдив Свети апостол Ерм да покровителства града и той да пребъде във вековете!", написа Атанас Калчев.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина