Кметът на Кричим призова АПИ за спешна маркировка на важен път

Автор: Plovdiv Now 8075
Кметът на Кричим призова АПИ за спешна маркировка на важен път
"Настоятелно апелирам за предприемане на незабавни спешни действия от страна на Агенция "Пътна инфраструктура" по поставяне на задължителната пътна маркировка и пътни знаци по републикански път ІІІ-866 „Кричим – Стамболийски“ в участъка му от с. Куртово Конаре - община Стамболийски, до табела начало на гр. Кричим - община Кричим, който път е изключително държавна собственост", призова кметът на Кричим Атанас Калчев.
 
Градоначалникът припомни предисторията на проблема:
 
През есента на 2020 г. на път ІІІ-866 „Кричим – Стамболийски“, в участъка от с. Куртово Конаре до табелата за административна граница на община Стамболийски и община Кричим, беше извършено цялостно преасфалтиране на отсечка с дължина около 1 817 м. /цялата попадаща на територията на община Стамболийски/.
 
През лятото на 2022 г. беше извършено цялостно преасфалтиране на път ІІІ-866 Девин – Кричим – Стамболийски в участъка от км 106+010 до км 108+818, с дължина около 2 800 м – от табелата за административна граница на община Кричим до табела начало на гр. Кричим. Макар и с разлика от 2 години, цялата отсечка от с. Куртово Конаре до гр. Кричим беше изцяло преасфалтира.
 
В посочените по-горе участъци, както този преасфалтиран през 2020, така и този от 2022 г., до настоящия момент липсва цялостна сигнализация с пътни знаци и маркировка, което създава предпоставки за възникване на пътно-транспортни произшествия, особено в тъмната част на денонощието и при неблагоприятни климатични условия.
 
"На този етап ще се въздържа да давам правни квалификации по отношение работата на всички организации и институции, които са отговори и задължени по силата на закон да изпълняват ангажиментите си по поддръжката, контрола по поддръжката, и като цяло контрола по пътната безопасност, и всичко свързано с превенцията по възникването на пътни инциденти в цитирания участък от третокласната републиканска пътна мрежа.
Не е редно, при възникване на пътен инцидент да бъдат виновни единствено и само водачите на МПС- та и ППС- та.
Не е редно, след като се случи някой трагичен инцидент, чак тогава да се търси решението на проблема, защото проблема и сега е видим, и отговорните за целта институции трябва незабавно да пристъпят към решаването му", заявки Атанас Калчев.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина