Кметът на Кричим поздрави възрастните си съграждани

Автор: Plovdiv Now 5928
Кметът на Кричим поздрави възрастните си съграждани

На 1 октомври отбелязваме Международния ден на възрастните хора. Датата официално е определена на 14 декември 1990 г. с решение на Общото събрание на ООН. Денят има за цел да се повиши осведомеността относно проблемите на възрастните хора, да се отдаде почит и уважение и да се оцени приноса на хората от третата възраст към обществото.  

По този повод кметът на Кричим публикува обръщение към своите съграждани от третата възраст. Ето го и него: 
 
"Днес 1-ви октомври, Българската Православна църква отбелязва празника Покров на Пресвета Богородица. Днес е и Международен ден на възрастните хора.
Поздравявам всички възрастни хора от нашия град - община Кричим, както тези, които вече са в активта почивка, така и всички други, които все още продължават да работят, независимо от възрастта си, по повод празника. Нека годините Ви не се превръщат в причина за униние, а жизнеността Ви да продължи дълго!
Пожелавам Ви много здраве и дълголетие, бъдете благословени и щастливи, обичани и уважавани от вашите близки и приятели! Преклонение пред вашата твърдост да устоявате на изпитанията на времето, преклонение пред вярата и надеждата ви, че ще дойдат по-хубави и светли дни, както и пред куража, който вдъхвате на младите хора да устояват на трудностите!
Нека Пречистата и Преблагословена Дева Мария, Майката Божия, разпростира над Вас Своя покров!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина