Кметът на Кричим поздрави съвременните будители

Автор: Plovdiv Now 9120
Кметът на Кричим поздрави съвременните будители
1 -ви ноември е онази светла дата в българския календар, на която България се покланя пред онези българи, които със слово и дела през вековете опазиха българската духовност, език и култура, и завещаха на бъдещите поколения стремеж към знание, будност, просвещение и национално самочуствие. Хората, които всички ние с гордост и преклонение наричаме БУДИТЕЛИ, написа кметът на Кричим Атанас Калчев.
 
Днешния празник е признание за всички просветители, културни дейци, творци, радетели и даровити хора, учители и преподаватели, към всички хора, които са приели за свой морален дълг ежедневната работа за просвещение и утвърждаване на българщината като най-висша ценност.
 
На днешния ден отправям сърдечен поздрав и към читалищното ръководство, читалищните деятели и членове, съмишленици и самодейци към Народно читалище"Пробуда-1912 г." гр. Кричим, по случай патронния им празник. Не случайно патрон на читалището ни е Денят на народните будители. На всички вас пожелавам много здраве и лични успехи, творчески идеи и постижения на попрището на благородното читалищно дело!
 
Днес също така, православните християни почитаме Светите братя безсребърници и чудотворци Козма и Дамян Асийски. Те се почитат от древни времена заради способността им да изцеляват от недъзите и да оказват лечебна помощ. Тях също ги наричат покровители на книжовното учение.
Честит празник на всички !
Честито и на имениците, бъдете живи и здрави!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина