Кметът на Кричим за присъдата на убиеца на Нурджан и семейството й: И да е спазен законът, горчивият вкус остава

Автор: Plovdiv Now 13560
Кметът на Кричим за присъдата на убиеца на Нурджан и семейството й: И да е спазен законът, горчивият вкус остава

10 години лишаване от свобода и 13 години без книжка – това реши Окръжен съд – Пловдив спрямо Борислав Писачев, който причини тежката катастрофа край Пловдив, в която загинаха зам.-кметът на Кричим - Нурджан Ристемова и семейството й.

Присъдата е повод за официален коментар на кмета на Кричим Атанас Калчев, а именно:

"Както много от пътните убийци, така и Борислав Писачев, който причини тежката катастрофа, в която загинаха заместник-кметът на община Кричим инж. Нурджан Ристемова и семейството и, се възползва от възможността за редукция с една трета на наложеното му наказание, предвидена в чл 58 а от Наказателния кодекс, за представляващото особено тежък случай престъпление по чл. 343 ал.3 б. "б“ предл. второ вр. с ал.1 б. "в“ и вр. с чл. 342 ал.1 от НК и получи само 10 години лишаване от свобода и 13 години без свидетелство за управление на МПС, за убийството извършено след употреба на наркотични вещества на двама родители и техните две деца.

Определеното като „непредумишлено убийство" отдавна буди чувства за липса на справедливост, всеобщо възмущение в обществото и единствените, които май особено не се впечатляват, са законотворците. Простичко, извършеното от Писачев и от такива като него трябва да се прочете през призмата на справедливостта към жертвите и техните семейства и близки, а не на законотворческата снизходителност към извършителя, така че и да е спазен законът, горчивият вкус остава. Думата имат законотворците!", казва в емоционалното си становище кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина