Кметът на Кричим: Местните проблеми и каузи винаги са ни сплотявали

Автор: Plovdiv Now 6650
Кметът на Кричим: Местните проблеми и каузи винаги са ни сплотявали
Уважаеми съграждани, уважаеми дами и господа общински съветници, уважаеми служители на общинската администрация!
От името на цялото ръководство на Община Кричим и лично от мое име, Ви поздравям по повод 12-ти октомври – Ден на българската община, написа кметът на Кричим - Атанас Калчев.
 
На днешния ден през 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият „Закон за общините и градското управление”, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България.
Днес, когато съвременният динамичен свят и гражданите поставят пред нас - представителите на местната власт, своите високи изисквания и имат големи очаквания, е трудно да си представим една община без активните й граждани – дейни участници в местното самоуправление чрез всички лостове на демократичния процес.
 
Ние, като ръководство на общината, сме поели отговорности към съгражданите си, които трябва да изпълним с разумни и адекватни решения и действия на фона на тежката обществено-икономическа и политическа ситуация, в която живеем в нашата държава.
 
В нашата община, ние сме постигнали това обединение, за което всички говорят в национален план, че трябва да се случи, защото местните проблеми и каузи винаги са ни сплотявали. В малките общини като нашата, хората от различните етноси и вероизповедания живеем заедно, помагаме си и отдавна сме преодолели различията.
 
Този пример можем да пренесем в цялата ни общност – в нашата държава. Да бъдем обединени около общи каузи, за да изградим националния ни идеал и да постигнем, реализираме и защитим националните си интереси.
Пожелавам на всички много здраве, много сили, смелост и вдъхновение!
 
Нека с усърдната си работата, да продължаваме да сплотяваме хората, да утвърждаваме ролята на местната власт и на гражданското общество. Нека ежедневния труд и усилия бъдат увенчани с достойни резултати - красив и подреден град, уютно място за живеене и прекрасни условия за живот на гражданите на Кричим. На всички служители на общинска администрация пожелавам още повече дръзновение и успехи в работата, за да защитават с чест и достойнство професионалното си поприще!
Честит ден на българската община!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина