Кметът на Кричим: Лошата власт я избират добрите хора, които не ходят на избори

Автор: Plovdiv Now 14896
Кметът на Кричим: Лошата власт я избират добрите хора, които не ходят на избори
Кметът на Кричим - Атанас Калчев, изрази позиция на официалната си фейсбук страници относно политическите промени у нас, падането на кабинета "Петков" и новото служебно правителство.
 
Той цитира думи на легендарния Уинстън Чърчил - "Лошата власт я избират добрите хора, които не ходят на избори"
 
Ето какво е мнението на градоначалника по темата:
 
"Завърши поредният сезон, на поредната трагикомедия, на поредния сериал от "филмовото изкуство" в българския обществено- политически живот. Сюжетът му - олицетворение на "добрите" и "лошите", на "мафията" и "борците срещу мафията".
 
Обществото ни видя за пореден път /и то за сравнително кратък период от време/ отново едни "герои", които разясняваха особеностите на своята "истина" в общественото пространство чрез подмяна на фактите с емоции, за да се внушават и извеждат грешните изводи от верните доказателства, игра с асоциации, имитация на неразбиране, протакане, внушения и така ... до когато е възможно, а пък "възможното" за тях да бъде постоянна величина, до постигането на собствените им планове и цели, които в по-голямата си част изобщо не отразяват и не съвпадат с обществените цели, теми и проблеми.
 
За пореден път, обществото видя другите форми на така наречената "колективна отговорност", която служи в повечето случаи само за прикриване на действията против правилата и законите в обществото.
 
За пореден път, на обществото стана ясно, че така наречените "носители на политическа отговорност", всъщност е политическа безотговорност с мимикрия на "колективни" /разбирай коалиционни/ решения, целящи бягство от носене на каквато и да е отговорност за последиците от собствените си решения. Всъщност най-големият риск за тях се свежда до преждевременното им отстраняване от власт, подаването на оставка или преждевременното/своевременното пенсиониране по установения закононов ред, и за пореден път всъщност стана ясно, че и този път "отговорността" я носят обикновените редови данъкоплатци - народът.
 
Във връзка с предстоящите поредни, предсрочни парламентарни избори е целесъобразно отново да си припомним, че ние хората сме отговорни за своите собствени действия и/или бездействия, и ние си носим последиците от тях, макар да ги измерваме с различни критерии.
 
И е хубаво, ние всички като общество, да не забравяме великите и непреходни думи на Сър Уинстън Ленърд Спенсър-Чърчил: "ЛОШАТА ВЛАСТ Я ИЗБИРАТ добрите хора, които не ходят на избори"."
 
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина