„ИСА – 2000” ще укрепва пътя Кричим – Девин, поръчката е за 6,4 млн. лева

Автор: Благовест Андонов 14858
„ИСА – 2000” ще укрепва пътя Кричим – Девин, поръчката е за 6,4 млн. лева

Областна управа в Пловдив възложи поръчката за укрепването на пътя Кричим – Девин на строителната фирма „ИСА – 2000”. Поради спешния порядък на дейностите там от администрацията са пуснали директно договаряне с фирмата, която извършва реконструкцията на пътя Пловдив – Асеновград, пише trafficnews.bg.

Стойността на договора е за 6,4 млн. лева, като отделно са пуснати още две процедури за строителен надзор и авторски надзор на обекта.  Парите са осигурени частично, като на последното заседание правителството отпусна 3,4 млн. лева за неотложните дейности.

Поисканата сума от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане е 6,8 млн. лв, а решение и за останалата част ще бъде гласувано, след като проектът бъде изготвен.

Припомняме, че подпорната стена на републиканския път рухна през февруари. При изготвеното  инженерно-геоложко обследване компрометираната част от пътя представлява преобърната подпорна стена, последвано от свличане на насипи.

От областна управа неведнъж изтъкнаха, че е налице степен на увреждане на пътния участък., като причината за срутването са обилните и поройни валежи през януари и началото на февруари - 50, 5 л/кв.м. при средномесечна норма от 32 л/кв.м.

Срутването засегна около 100 метра от пътния участък, като пукнатината на откъсване достига до около 1,5 м от ширината на пътното платно. Самата стена е на повече от 50 години.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина