Граждани: Ремонтираният път между Куртово Конаре и Кричим е опасен

Автор: Plovdiv Now 33117
Граждани: Ремонтираният път между Куртово Конаре и Кричим е опасен

Ремонтираният път между Куртово Конаре и Кричим е опасен. Липсва хоризонтална маркировка, но не са обозначени нито отбивките, нито изходите към търговските обекти, които се намират там, сигнализираха читатели на TrafficNews. Пътят е с положен нов асфалт, но вече четвърти месец не е поставена маркировка. "Пътят е като бърза писта, но това е изключително опасно, тъй като ако скоро не бъде обозначен, там ще стане тежко произшествие", коментира Илка Иванова. По трасето има отбивки, бензиностанция , като на опреледена дистанция трябва да бъде поставена съответната маркировка, за да могат водачите да съобразят скоростта и действията си. "Особено опасно е нощем, защото не се вижда къде караш. Скоро денят ще стане къс и опасността ще се увеличи" предупреждават шофьори, които ежедневно пътуват по тази отсечка. 

TrafficNews се обърна със запитване по проблема към Агенция "Пътна инфраструктура" , откъдето отговориха, че в момента не се извършва ремонт на третокласния път III-866 Кричим – Куртово Конаре и на този етап не се планират ремонтни дейности в участъка. В близо 2 км отсечка между Кричим и Куртово Конаре /от 108-ми до 110-ти км/ през миналата година чрез програмата за текущ ремонт и поддържане е ремонтирана настилката. Към момента на приключване на дейностите все още не е бил сключен договор за полагане на хоризонтална маркировка по републиканските пътища в Южен Централен район, в който е и област Пловдив, тъй като процедурата за избор на изпълнител, определен в открита процедура по ЗОП, е обжалвана пред Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд.

След подписването на договора е започнало поетапно възстановяване на хоризонталната маркировка по републиканските пътища в област Пловдив, като приоритет, предвид ограничената финансова рамка, са автомагистрала „Тракия“ и пътищата от първи и втори клас с по-висока интензивност на движението. Предстои възстановяване на пътната маркировка и на третокласните пътища при осигуряване на средства.

За съжаление от АПИ не се ангажират с обозрим срок, в който да бъде поставена маркировката. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина