Дилърът Кадри от Кричим, заловен в Столипиново с половин килограм хероин, застава пред съда

Автор: Ива Модова 15977
Дилърът Кадри от Кричим, заловен в Столипиново с половин килограм хероин, застава пред съда

Дилърът Георги Костадинов - Кадрито и другите двама задържани – Руслан Йосифов и Виктор Янков, по време на мегаакцията за наркотици в Столипиново в края на януари, се изправят пред съда.

Тримата мъже са от Кричим и са привлечени като обвиняеми за държане на 0,5 кг хероин.

Припомняме, че хероинът е бил намерен в борсета в колата на Янков. Той сам е посочил на полицията къде е дрогата. Още на място на улица "Ландос" е признал, че дрогата е предназначена за махалата. Разказал пред униформените, че му е дадена от Кадрито и Йосифов в Кричим, за да я занесе в Столипиново. Там те са го чакали, за да поемат пратката. Полицията ги е задържала преди да я предадат.

Днес ще се проведе първото заседание по делото. По време на разпоредителното заседание ще стане ясно по какъв ред ще се гледа казуса. Ако тримата признаят всички факти и обстоятелства, още днес може да получат присъди. Възможен е и втори сценарии – не признават вина и делото тръгва по общия ред. Тогава яе бъдат разпитани всички свидетели и вещи лица.

Оказва се, че това не е първото задържане на Кадрито в Пловдив. Бандата му е била разбита преди години, отново за същото – пласиране на хероин.

През 2011 година антимафиоти разбили бандата на Георги от Кричим с прякор Кадри. Акцията е била в Куртово Конаре, където у бандата са намерени наркотици - половин килограм хероин. Задържани са били петима негови съучастници. Всички те са били криминално проявени.

Претърсени са били 10 адреса в Пловдив и Кричим. По информация на Дарик радио през 2011 година, бандата е била следена два месеца. Групата е контролирала мрежа от дилъри.

Престъпниците са работили по следната схема: хероин с висока чистота е трафикиран в България, след което е смесван с различни разрешени от закона вещества и разфасован на малки дози за разпространяване в Пловдивския регион. Половин килограм хероин, разпределен в дози за пазара на дребно, се е продавал за около 90 хиляди лева.

Още за акцията в Столипиново може да видите в следващото ВИДЕО: 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина