Атанас Калчев с позиция и уточнения относно пътя Девин-Кричим-Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 17461
Атанас Калчев с позиция и уточнения относно пътя Девин-Кричим-Стамболийски
Кметът на Кричим - Атанас Калчев, излезе с позиция и уточнения относно пътя Девин-Кричим-Стамболийски - за участъка в регулационните граници на града, както и за участъка от Кричим до село Куртово. За втората отсечка Община Кричим има очаквания от страна на АПИ да се извърши и ремонт и цялостно преасфалтиране. 
 
За отсечката в границите на града кметът е провел разговор с министър за осигуряване на средства за ремонта.
 
Ето какво гласи позицията на Атанас Калчев:
 
Община Кричим, чрез Министерството на Регионалното Развитие и Благоустройството, предостави безвъзмездно, изготвения от нея и съгласуван със заинтересованите институции технически проект за основен ремонт на път lll-866 Девин-Кричим-Стамболийски от км 104+609 до км 106+010 (в регулационните граници на гр. Кричим).
 
Трасето на републиканския път, който преминава непосредствено през урбанизираната територия на гр. Кричим, е идентично с бул. "Родопи", бул. "Тракия" и пл. "Демокрация" (находящ се по трасето на пътя), които по своята същност са част от първостепенната улична мрежа на града ни.
 
В качество ми на кмет на община Кричим, съм провел необходимите среща и разговор с Министъра на регионалното развитие и благоустройство, по отношение осигуряване на финансирането от страна на държавата /собственика на пътя/ за изпълнение на СМР на предоставения им проект.
 
Община Кричим има очаквания от страна на АПИ да се извърши и ремонт и цялостно преасфалтиране на участъка на пътя извън регулационните граници на гр. Кричим до административната й граница в посока с. Куртово Конаре с дължина около 2800 м., за да се подобри експлотационно състояние на пътя, който е с доста интензивен и натоварен трафик.
 
Държа да отбележа, че през есента на 2020 г. по неизвестни за мен причини и обстоятелства ремонт на този републикански път от страна на АПИ, беше извършен, само в участъка попадащ в териториалния обхват на община Стамболийски!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина