Атанас Калчев категорично преизбран за кмет на Кричим

Автор: Plovdiv Now 12939
Атанас Калчев категорично преизбран за кмет на Кричим

Атанас Калчев беше преизбран за кмет на община Кричим още на първи тур. Той спечели вота с резултат от 59,14%. 

Атанас Калчев е издигнат за кмет от ПП "Движение Нашият град", която ще бъде и най-голямата група в Общинския съвет.

„Атанас Калчев като кмет на община Кричим и ние – съветниците от "Движение Нашият град", доказахме и продължаваме да доказваме пред нашите съграждани и избиратели, че можем да носим отговорност, имаме знанията и опита, волята и амбицията, за да работим за развитието на нашия роден град, че всички цели и приоритети, които сме си поставяли и представяли пред тях като предизборна програма, са били не само жизнено важни и крайно необходими, но и напълно реални и изпълними, и резултатите са видими за всеки, който иска да бъде честен пред себе си.“, каза водачът на листата Анка Хаджиева. 

Общо шест общини в област Пловдив са избрали кмет още от първия тур на изборите. Това са Кричим, Раковски, Родопи, Куклен, Садово и Лъки.

Досегашната кметица на община Куклен Мария Белчева е с убедителна победа още от първи тур. Кандидатът на ГЕРБ е получила 1629 гласа, като това е 51.68% от гласувалите. На второ място след нея е кандидатът на коалиция „Партия Консервативна България” – Елена Филева, която е получила 734 гласа.

Община Родопи също има кмет от първи тур, това е Павел Михалов. При обработени 90% от протоколите, за него са гласували 8240 души, или това е 66,95% от гласувалите в община „Родопи”.

На второ място се нарежда кандидатът на ГЕРБ Пламен Спасов,  за когото са гласували 1294 души.

Кметът на Раковски Павел Гуджеров от ГЕРБ ще управлява общината за трети път. Той отново печели от раз, след като за него са гласували 4971 души или 61,74 на сто. В сравнение с миналите избори Гуджеров е получил по-малко гласове, но по-висок процент.

Преизбран е и кметът на Садово Димитър Здравков. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина