Атанас Калчев: 24 май е символ на достойнство, гордост, традиция и духовност

Автор: Plovdiv Now 7296
Атанас Калчев: 24 май е символ на достойнство, гордост, традиция и духовност
Кметът на Кричим поздрави съгражданите си за днешния голям празник 24 май, ето неговото послание:
 
Уважаеми културни и просветни дейци,
Уважаеми учители,
Скъпи ученици,
Уважаеми съграждани,
 
Честит 24-ти май - „Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност“.
 
24-ти май е символ на достойнство, гордост, традиция и духовност.
24-ти май не е просто поредният официален празник – това е денят, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето място в историята на Европа, и на този ден отдава почит и слави делото на светите братя Кирил и Методий, нашите първоучители.
 
Това е денят, в който всеки българин отправя благодарност към своите учители, към творците, към хората на културата и изкуството, на духовността и просветлението. Изказвам своето възхищение и благодарност към всички, които са градили и градят и днес устоите на нацията, на всички онези, които със своите дела и постижения утвърждават българската идентичност на нашето съвремие, на тези, които крепят българщината завещана от предците ни и съхраняват родния език звучен и чист, и на тези, които с примера си възпитават бъдещите поколения на родината ни.
 
На всички учащи се желая здраве и жизнени сили, за да превземате върховете на знанието и с чест да пренесете светлината на днешния в утрешния ден!
 
Нека всички, които носят в сърцето си любовта и признателността към буквите, да продължат да засяват знание и мъдрост в браздите на времето!
Честит 24-ти май!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина