Арестуваха мъж за незаконна сеч край Кричим

Автор: Plovdiv Now 14801
Арестуваха мъж за незаконна сеч край Кричим

Горски служители от Пловдив и полицаи от Стамболийски задържаха вчера нарушител след сигнал за незаконна сеч. Те реагирали незабавно на информация за товарене на отсечени и нарязани дървета в лек автомобил в резерват „Изгорялото гюне” над град Кричим.

При извършената проверка в дома на нарушителя е открита на съхранение незаконна дървесина. Съставен е акт за извършеното нарушение, съобщиха от Регионалната дирекция по горите-Пловдив

Преписката е изпратена в Районната прокуратура. За случая е уведомена и Регионалната инспекция по околната среда и водите за предприемане на действия по компетентност и от тяхна страна. В резултат на извършена последваща проверка на терен и в присъствието на извършителя е установено, че незаконната дървесина не е от защитената територия.

Органите на реда апелират към всички граждани своевременно да бъдат подавани сигнали на тел. 112 в случай, че имат данни и информация или станат свидетели на извършване на незаконни посегателства в горските територии.

Повече от 6000 проверки са извършени от страна на Регионалната дирекция по горите – Пловдив от началото на годината. Съставени са 123 акта за установени нарушения на Закона за горите като се разчита изключително на превантивната дейност и непрекъснато присъствие на екипите на терен, коментират от дирекцията.

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина