Жители на наводнените села в Карловско отново на протест

Автор: Plovdiv Now 6669
Жители на наводнените села в Карловско отново на протест

Нов протест на пострадалите от наводнените карловски села Богдан и Каравелово се проведе днес. Хората, пострадали от наводненията, не са доволни от темповете на възстановяване на инфраструктурата.

Протестиращите изразиха недоволството си пред сградата на община Карлово. Според тях държавата и институциите не се ангажират достатъчно, за да помогнат и да подкрепят всички собственици на пострадалите сгради и имоти. Те настояват за незабавно спиране на сечта във водосбора на населените места, разчистване и извозване на земната маса в коритата на реките около Богдан и Каравелово.

Повечето от пострадалите все още живеят при близки и познати или във фургони, тъй като средствата, които са получили от дарители до момента, са крайно недостатъчни, за да възстановят домовете си и да се върнат към нормалните условия на живот.

„Трябва да се изчистят коритата, защото ако завали – на втория път ще стане още „по-добре”. Останахме живи засега, дойде ли втори път водата, сме готови”, каза един от протестиращите жители пред TrafficNews.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина