Жители на Баня преобразяват градския парк

Автор: Plovdiv Now 4275
Жители на Баня преобразяват градския парк

Инициатива с цел да бъде изчистен паркът в град Баня организират местни жители. Те се надяват да превърнат терена в приятно и привликателно място както за местните хора, така и за туристите на курорта. Началото ще бъде поставено тази неделя от 9.00 часа пред Перголата в центъра на парка от доброволци на различна възраст. Ще участват и деца, пише karlovopress.com.

"Всички ние искаме да живеем в по-добро място, оптимисти сме и вярваме, че сме късметлии да живеем в Баня. Малко от нас си дават сметка, че малкото ни градче е пълно с природни дарове.
 
Рарка е само малка част от историята на Баня. Да не забравяме, че самия цар Борис е направил умалената версия на Борисовата градина в столицата. В парка има вековни дървета, редица и най-различни видове.
 
Перголата е била емблемата на Баня дълго време, цялата алея покрай парка от гарата до центъра е изоставено богатство.
 
Всичко е обрасло в храсталаци, а в тях се крият двама овчари и стадо кози. Люлките от детството вече ги няма, в храстите се крият няколко улични кучета, които бродят и нападат хора в града. Повечето малки пътечки ги няма, а големите са станали малки", пише още в социалните мрежи.
 
Инициативата ще продължи три поредни недели от 9.00 до 12.00 часа.
 
Инициативата е съгласувана и координирана с кмета на Баня Стамен Гешев, който също ще участва в инициативата.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина