Жестока ученическа агресия в Карлово, десетокласник преби по-малък съученик, увреди му зрението

Автор: Plovdiv Now 13005
Жестока ученическа агресия в Карлово, десетокласник преби по-малък съученик, увреди му зрението

За жестока ученическа агресия, разиграла се преди около две седмици в Карлово, съобщава pbnovini.com.

Десетокласник от СУ „Васил Левски“ е пребил почти до смърт седмокласник от същото училище. По-малкото момче е прието по спешност в пловдивска болница с тежка черепно-мозъчна травма. В лечебното заведение на седмокласника са направени две изследвания на скенер, които не показали нищо друго обезпокоително освен травмата на главата.

Момчето обаче не успявало да движи едното си око. По настояване на родителите е бил направен ядрено-магнитен резонанс, който в крайна сметка е показал счупване под на орбитата на лявото око и пропадане към синуса на мускулите и нервите на окото, сериозна и необичайна травма, която изисква сложна операция, с която пловдивските офталмолози не са се наели.

Детето е транспортирано в Медицинска академия в София, където е поставен титаниев  имлант в орбитата на окото.

Въпреки усилията на медиците окото за сега остава неподвижно и момчето вижда двойно. Детето е отличен ученик, готвило се е да кандидатства в друго училище. Майката е принудена да му чете уроците на глас, за да се напряга.

От друга страна седмокластникът е футболист в карловския отбор и заради травмата и операцията вече няма да може да тренира и да участва в състезания. Лекарите не са дали категорични прогнози кога ще се възстанови зрението на детето.

Родителите на пострадалия тийнейджър се надяват на на справедливост и разчитат, че ръководството на училището, полицията и прокуратурата ще си свършат адекватно работата по случая, пише pbnovini.com.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина