За 5-ти път “Песенна палитра“ събира в Карлово талантливи певци и певици от всички краища на страната

Автор: Plovdiv Now 4829
За 5-ти път “Песенна палитра“ събира в Карлово талантливи певци и певици от всички краища на страната

За пета поредна година националният конкурс „Песенна палитра“ събира в град Карлово талантливи певци и певици от всички краища на страната. Близо 130 музикални таланта ще се представят на карловската сцена-около 100 индивидуални изпълнения в 5 възрастови групи и 30 в дуета и вокални формации. Юбилейното издание на конкурса е в три дни и поставя началото на честванията, свързани със 182 години от рождението на Апостола.

По повод петия рожден ден на конкурса разговаряме с неговия създател и ръководител на музикална школа „Карловойс“ Анита Илиева. Пред ПБ Новинар тя сподели, че за 5 години е успяла да утвърди „Песенна палитра“ като един от харесваните и предпочитани конкурси в страната. „Много деца избират нашата сцена, за да покажат това,което са постигнали и са усъвършенствали своето развитие“, посочи Илиева.

В утрешния ден от 14 часа ще се състои Гала концерт, на който ще се представят всички носители на Гранд При. По традиция в утрешния ден ще бъдат представени 7 нови български песни, като една от тях ще получи финансова награда. Наградата е подсигурена от председателя на ОбС- Карлово Теодор Шойлеков.

„По този начин стимулираме творците да продължават да пишат качествена българска музика „, посочи Анита Илиева. На въпроса какво е нейното послание към участниците – от Карлово и останалите части на страната, ръководителят на „Карловойс“ споделя, че в града на Апостола на българската свобода се усеща неговият дух по улиците и калдъръмите.

„Ние трябва да продължаваме традицията, да помним, да пазим заветите на Левски и да възпитаваме децата в дух на патриотизъм и родолюбие. Децата на Карлово и на България да имат повече възможности и сцени, които да ги утвърждават като достойни, горди и бъдещи потомци на Апостола „, смята създателят на конкурса.
Председател на компетентното жури, което оценява малките славеи, е композиторът Хайгашот Агасян.

Източник: ПБ Новинар

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина