Японска делегация гостува в Карлово

Автор: Plovdiv Now 4921
Японска делегация гостува в Карлово

Кметът д-р Емил Кабаиванов посрещна за втори път в Карлово официална делегация от японския град Мураяма, префектура Ямагата, водена от кмета Такао Шифу. Визитата на официалните гости е свързана с посещението им през 2018 г. за установяване на сътрудничество и отправената от тях покана за побратимяване между Карлово и Мураяма.

Д-р Кабаиванов приветства гостите с „добре дошли“ отново в родния град на Апостола на българската свобода – Васил Левски и благодари за любезната покана.

Двамата градоначалници обсъдиха насоките за предстоящото партньорство и добрия опит, който може да се почерпи при реализирането на сътрудничеството между Карлово и Мураяма.

Кметът на общината подари на Шифу плакет с герба на Карлово и поздрав „Welcome to the Rose Valley!”, както и продукти от роза. Подарък в знак на уважение, който представляваше ръчно изработени умален японски чадър и украшения за стена, както и специален лист хартия, изписан с японски йероглиф, който символизира победата и носи късмет на притежателя му, подари от своя страна кметът на Мураяма.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина