Всички места в хижите над Карлово са резервирани за Нова година

Автор: Plovdiv Now 4881
Всички места в хижите над Карлово са резервирани за Нова година

Отдавна са резервирани всички места в хижите над Карлово за новогодишните празници. Това съобщи пред KarlovoPress.com секретарят на ТД "Васил Левски" Ангел Рунташки. Той каза, че се очакват гости от София, Бургас, Стара Загора, Карнобат, Пловдив, Карлово и Сопот. Резервациите са с две нощувки, като най-много хора се очакват от столицата и морето. Всеки един от хижарите има ангажимента да подготви изненадите за новогодишната нощ. Със сигурност обаче празничната програма ще включва музика, караоке и новогодишна баница с късмети.

През изминалата година в карловските хижи са нощували над 2500 души. Най-посещавани са били х. Васил Левски и х. Равнец. В плана на УС на ТД "Васил Левски" за следващата година е заложен мащабен инфраструктурен ремонт на най-голямата хижа, която се намира на 1450 метра надморска височина, подчерта Рунташки и посочи, че предстои да бъде направено водхващане на х. Васил Левски и укрепване на стена.
 
Трасето е с дължина 200 метра. За реализирането на проекта ще бъдат необходими специални машини и материали, което вероятно ще затрудни работата. Средствата, които са необходими за водохващането са в размер на около 8000 лева. През новата година предстои да бъде довършен покривът на х.Балански рози, новата столова на х.Хубавец и санитарният възел на х.Равнец.
 
Традиционният благотворителен бал на туристическото дружество с цел подобряване на условията в хижите ще се проведе на 1 март 2019-а, като мотото ще бъде да се подпомогне реализирането на инфраструктурния проект на х.Васил Левски. През април ще бъде проведено и отчетно-изборно събрание на туристическото дружество.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина