Вицепрезидентът ще почете паметта на Апостола в Карлово

Автор: Plovdiv Now 4201
Вицепрезидентът ще почете паметта на Апостола в Карлово

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва във възпоменателното отбелязване на 146 години от гибелта на Васил Левски днес в Карлово. Церемонията ще се проведе пред паметника на Апостола от 18.00 часа. От 19.00 часа в Народно читалище „Васил Левски – 1861“ Илияна Йотова ще присъства на спектакъла „Васил Левски – един неосъществен сценарий“, подготвен от учениците от СУ „Васил Левски“.

Утре от 09.00 часа в храм „Св. Богородица“ в Карлово ще бъдат отслужени архиерейска света Литургия и панихида в памет на Апостола. От 11.00 часа ще се състои възпоменателен митинг-поклонение на площад „Васил Левски“, ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Апостола, след което ще тръгне шествие до родната му къща. Програмата по повод годишнината от трагичната гибел на Левски завършва в 18.00 часа в НЧ „Васил Левски“ с представянето на спектакъла „Великденско вино“ на читалищен театър „Елена Снежина“.

Възпоменателното отбелязване е под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. Съорганизатори са Национален музей „Васил Левски“, Фондация „Васил Левски“, 61-ва Стрямска механизирана бригада, СУ „Васил Левски“ и НЧ „Васил Левски – 1861 г.“ 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина