Венци от Карлово се нуждане от помощ, скъпото му лечение продължава

Автор: Plovdiv Now 9880
Венци от Карлово се нуждане от помощ, скъпото му лечение продължава

Венцислав Робев от Карлово все още разчита на помощта ни. Лечението на 40-годишния мъж продължава. Той трудно покрива ежемесечните си разходи за лекарства и престой в болница в Турция.

Припомняме, че младият мъж страда от рядко заболяване, за чието лечение са нужни най-малко 25 000 лева. Един ден той просто губи възможността да сгъва пръстите на ръцете си. Постепенно се появяват обриви, сковаване, проблеми с дробовете, ставите и кръвоносните съдове. Диагностициран е със склеродермия – системна склероза, която у него е отключила още няколко заболявания - пулмонална белодробна хипертония, глаукома, имунен дефицит, синдром на Райно и други. Рядката болест пулмонална белодробна хипертония причинява сърдечна недостатъчност и може да се наложи белодробна трансплантация, ако не се лекува.

„В продължение на 5 години Венци и неговата приятелка Катерина обикаляха България в търсене на причината за неговото състояние. Но такава не откриваха. Преди няколко месеца очното му налягане се повиши критично и той загуби голяма част от зрението си. Нещо, което нямаше да се случи, ако бе получил навременна диагноза. Затова нашето семейство: родители, лели, чичовци, братовчеди, близки и приятелката му Катерина, събрахме средства, за да може Венци да потърси надежда за живота си в чужбина”, разказват близките на мъжа.

Той постъпва в турска болница, където не само му поставят диагнозата за 4 дни, но и започват лечение по спешност, защото състоянието му е критично. Болестта на Венци е автоимунна, трудно се диагностицира и изисква време за лечение до влизане в ремисия. За да спасят живота и малкото му останало зрение, лекарите започват моментално лечение.

В момента Венци вижда само на 2%. Налага се през месец-два да ходи на продължаващо лечение в Турция при специалистите, които му спасиха живота, и се размина от трансплантация на бял дроб. Лечението му и лекарствата, които взима, са доста скъпи и парите не достигат, затова има нужда от финансова подкрепа. Едното животоспасяващо лекарство, което струва 1700 лв., е отпуснато от здравната каса в България, но другото е 600 лв. на месец и Венци си го купува сам, редом с останалите разходи за лекарства и лечение.

Всеки, които иска да помогне, може да го направи по следния начин: 

Дарителска сметка

Postbank

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG38 BPBI 7930 4035 5165 01

Титуляр: Венцислав Атанасов Робев

PayPal: [email protected]

https://volontime.com/donation-campaigns/123  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина