Възстановяват футболно игрище в Карлово, през 2022 - и други

Автор: Plovdiv Now 11875
Възстановяват футболно игрище в Карлово, през 2022 - и други

Мини футболното игрище, намиращо се южно от СУ „Христо Проданов“ в квартал „Полковник Димков“ в Карлово, ще бъде възстановено от Общината със собствени средства. Подменени са тревното покритие на терена, футболните врати, оградата и осветлението. Предстои за пореден път да бъдат възстановени седящите места и да се монтира видеонаблюдение с цел опазване на съоръжението.

Карлово е една от първите общини в страната, в която бе изградено мини футболното игрище по проект Mini Pitch на програма „Хеттрик“ на УЕФА. Съоръжението откри през 2005 година председателят на БФС Борислав Михайлов. В продължение на 15 години базата се ползва за пълноценна учебно-тренировъчна дейност на отборите от Детско-юношеската школа на ОФК „Левски“ Карлово, за организиране на общински и регионални състезания по мини футбол за всички възрастови групи, както и от ученици от СУ „Христо Проданов“. Извършването на цялостен ремонт се наложи вследствие непрекъснатото използване на игрището.

В бюджета за 2022 година ще бъдат заложени средства за реновиране и на футболните игрища в квартал „Иван Ночев“ и на ул. „Парчевич“. Призовават се децата и младежите, които ползват спортните съоръжения, да ги пазят, защото тяхното изграждане е скъпо и се реализира със средства от данъците, които плащат родителите.

Българският футболен съюз от своя страна е поел ангажимент в района на Спортен комплекс „Васил Левски“ да изгради игрище със стандартни размери изкуствено тревно покритие, седящи места и осветление. Съоръжението ще бъде ползвано за провеждане на официални футболни срещи на всички отбори от ОФК „Левски“ Карлово, съобщават още от Общината.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина