Възстановяват футболно игрище в Карлово, през 2022 - и други

Автор: Plovdiv Now 3154
Възстановяват футболно игрище в Карлово, през 2022 - и други

Мини футболното игрище, намиращо се южно от СУ „Христо Проданов“ в квартал „Полковник Димков“ в Карлово, ще бъде възстановено от Общината със собствени средства. Подменени са тревното покритие на терена, футболните врати, оградата и осветлението. Предстои за пореден път да бъдат възстановени седящите места и да се монтира видеонаблюдение с цел опазване на съоръжението.

Карлово е една от първите общини в страната, в която бе изградено мини футболното игрище по проект Mini Pitch на програма „Хеттрик“ на УЕФА. Съоръжението откри през 2005 година председателят на БФС Борислав Михайлов. В продължение на 15 години базата се ползва за пълноценна учебно-тренировъчна дейност на отборите от Детско-юношеската школа на ОФК „Левски“ Карлово, за организиране на общински и регионални състезания по мини футбол за всички възрастови групи, както и от ученици от СУ „Христо Проданов“. Извършването на цялостен ремонт се наложи вследствие непрекъснатото използване на игрището.

В бюджета за 2022 година ще бъдат заложени средства за реновиране и на футболните игрища в квартал „Иван Ночев“ и на ул. „Парчевич“. Призовават се децата и младежите, които ползват спортните съоръжения, да ги пазят, защото тяхното изграждане е скъпо и се реализира със средства от данъците, които плащат родителите.

Българският футболен съюз от своя страна е поел ангажимент в района на Спортен комплекс „Васил Левски“ да изгради игрище със стандартни размери изкуствено тревно покритие, седящи места и осветление. Съоръжението ще бъде ползвано за провеждане на официални футболни срещи на всички отбори от ОФК „Левски“ Карлово, съобщават още от Общината.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина