В Климент тържествено отбелязаха Деня на независимостта на България

Автор: Plovdiv Now 6775
В Климент тържествено отбелязаха Деня на независимостта на България

В навечерието на Деня на независимостта на България в с. Климент се проведе тържествен митиг-заря, в който участваха представителни роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Слово по повод празника, произнесе кметът на Климент Мано Манов, след което думата за приведствие бе предоставена на д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово.

„Двадесет и втори септември е възможен, защото е предсшестван от десетилетия борба на българския народ, за да има независима държава. От комитетите на Левски, Априлското въстание Руско-турската война, Съединението, Сръбско-българската война, Илинден и Преображение, хилядите жертви”, каза той и поздрави кмета Мано Манов за това, че Климент е пример не само със саможертвата на своите предци, а с това, което днес климентци правят.

„Климент е пример за много селища от карловската долина, за това че е обединено, за това че Климент може. С хора като вас аз съм спокоен и за карловския край и за България”, каза още д-р Кабаиванов.

В знак на признателност към загиналите климентци във войните за свободна и незазисима България бяха поднесени венци и цветя пред паметника в центъра на селото, където са изписани техните имена.

Празникът завърши с пищна заря, която озари небето над Климент и изпълненията детски фолклорен ансамбъл „Розова долина”.
На тържеството присъства цялото ръководство на община Карлово, народният представител Веска Ненчева, бригаден генерал Деян Дешков, общински съветници, кметове на населени места, стотици жители и гости на село Климент.

източник: Община Карлово

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина