Учителка по история в Карлово учи на патриотизъм в специална класна стая

Автор: Валерия Василева 18614
Учителка по история в Карлово учи на патриотизъм в специална класна стая

Преподавателката по история и цивилизации в СУ "Христо Проданов" в Карлово - г-жа Нели Славова - е намерила начин да възпитава патриотизъм у своите възпитаници, създавайки специална класна стая.

Помещението учениците и учителите заслужено наричат "патриотичен кабинет". В него има голяма картина с къщата на Райно Попович, нарисувана от деца в училището. В стаята могат да се видят още държавните символи, химна на града и табло на Старинно Карлово. Специално място имат националния трибагреник и знамето на града, а в близост до тях се намира патриотичния кът с портретите на Ботев, Вазов и Левски, съобщава karlovopress.com.

Мечтата на преподавателката по история подкрепили с голямо желание както децата, така и техните родители, които помогнали с труд и материали за освежаването на кабинета. Според учениците патриотичният кабинет ще им помогне по-лесно да се справят и с учебния материал, защото атмосферата е по-спокойна и ги пренася в света на историята.
 
Впечатление прави и надписа над учебната дъска - В ЕДИНЕНИНЕТО Е СИЛАТА. По идея на учениците кабинетът предстои да бъде обогатен и с патриотична карта на комплекса Старинно Карлово, където се намират 5-те знакови къщи - перлите на Възрожденското градче от началото и средата на 19-ти век.
Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина