Училища в Карлово и Сопот с два приза от конкурса за плакати “Ученето е навсякъде“

Автор: Plovdiv Now 8813
Училища в Карлово и Сопот с два приза от конкурса за плакати “Ученето е навсякъде“

Учениците от СУ "Васил Левски"- Карлово и ПГ "Ген. Владимир Заимов"- Сопот участваха с плакати в националния конкурс "Ученето е навсякъде". И двете училища спечелиха заслужени награди.

Професионална гимназия „Владимир Заимов“ в Сопот се класира на второ място в надпреварата за вота на публиката с 435 гласа.

СУ “Васил Левски” в Карлово пък грабна един от шестте приза на журито.

Припомняме, че плакатите, събрали най-много гласове, ще бъдат изложени по време на кинофестивала (не)Възможното образование, който ще се проведе от 15 до 24 февруари във Федерацията на научно-техническите съюзи, София. 

Плакатът на СУ „Васил Левски" е по проект на преподавателката Ирена Арабаджиева с помощта на нейните колеги от училището Богдана Калъчева и Минка Мишевска.

Под ръководството на преподавателката Наталия Иванова пък учениците Александър Абаджиев и Георги Керемедчиев от 11 клас, създадоха плакат свързан с 50-годишния юбилей от създаването на ПГ "Ген. Владимир Заимов" в Сопот.

Посланията на плакатите, както и на самия кинофестивал са, че ученето е навсякъде и са важни не само училищните предмети, а много други области на знание и умения извън училището. Всеки човек учи по различен начин и това трябва и може да бъде зачетено.

В надпреварата взеха участие общо 32 училища от 19 населени места в България с 88 плаката.

Организаторите споделят: "За нас това не е само конкурс. Считаме го за мисия да си дадем сметка, че училището трябва да има ролята на общностен център, в който да се развиваме и да достигаме до все повече нови кътчета знание и учене. Щастливи сме, че видяхме точно това разбиране в много от плакатите. Благодарни сме, че толкова много хора са се замислили върху темата, че тя е докоснала много млади хора, ученици, деца, учители. Вярваме, че ученето е навсякъде, а училището е средище за обмяна на идеи, откривателство, общуване, споделяне, взаимодействие и създаване на общности. А събраната подкрепа на плакатите - като харесвания и споделяния - е най-доброто доказателство за наличието на живите общности около всяко училище!"

Снимки: фейсбук страницата на кинофестивала

 

 

 

СУ “Васил Левски”, Карлово

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина