Ученици от Карлово разиграха провеждане на евроизбори на младежки обмен

Автор: Plovdiv Now 3648
Ученици от Карлово разиграха провеждане на евроизбори на младежки обмен
Десет младежи и двама ръководители от Карлово се включиха в разиграването на всички стъпки от евроизборите. Те участваха в международния младежки обмен „Младежи, гласувайте днес!“ в румънския град Бранещи, където прекараха 10 дни. 
 
Заедно с още 50 младежи от Румъния, България, Турция, Испания и Португалия, младите карловци "възпроизведоха" създаването на партии, номинирането на евродепутати, избора на председател на Европарламента и самото гласуване. Всяка от страните представи своята култура и традиции на специална вечер. Българската група към Младежки информационен център - Карлово представи традициите и историята на България. Карловци разказаха на своите връстници за Празниците на розата и лавандулата, научиха ги да играят българско хоро и ги почерпиха с бонбони с розово сладко, приготвени от младежите към УК „Калиопа“.
 
Посетителите участваха в честванията, посветени на 100-годишнината от Обединението на Румъния. Те посетиха Парламента в Букурещ и замъка „Пелеш“ в Синая.
 
Проектът се финансира от програма „Еразъм+“ и цели насърчаване активното младежко гражданство и запознаване младежите с процесите на гласуване за Европейския Парламент. Координатор е румънската организация „Сакура“, с която Младежкия информационен център в Карлово има над 10-годишно партньорство. 
 
Източник: Младежки информационен център - Карлово

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина