Творческа работилница „Лексикон“ събра деца и младежи в карловското Горни Домлян

Автор: Plovdiv Now 10165
Творческа работилница „Лексикон“ събра деца и младежи в карловското Горни Домлян

Творческа работилница „Лексикон“ се проведе на 28 август 2022 година в село Горни Домлян и събра деца и младежи от няколко съседни села за занимания с фотография и колаж.

Инициативата започна с обучение по портретна фотография. Всеки от участниците фотографира свой приятел и впоследствие бе заснет от него. Младежите имаха възможност да бъдат част от студио на открито, чрез което направиха своите първи стъпки във фотографията и показаха въображение в процеса на снимките.

„Лексикон“ продължи с редица въпроси към децата, свързани с любими техни занимания, предпочитания и мечти. Отговорите на въпросите се превърнаха в част от колажа на всеки участник, който изгради индивидуалния му визуален лексикон.

Иницативата е изследване на идентичността на младите и цели да проучи какво ги вълнува, как се определят те днес и какви искат да бъдат утре. Проектът проучва приликите и разликите между младите хора и се стреми да улови духа на времето, в което те растат и се развиват.

„Лексикон“ вдъхновява децата да се изразяват, насърчава тяхното творческо мислене и поставя фокуса на внимание върху техния глас. Резултатите от творческата работилница ще бъдат споделени в социалните мрежи на фондация Рефлектор във фейсбук и инстаграм.

Събитието се осъществи с подкрепата на Ивелина Арабаджиева, сдружение „Млади, активни, креативни“ и Национален фонд "Култура".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина