Тротоари в карловското Войнягово тънат в бурени и отпадъци

Автор: Plovdiv Now 3553
Тротоари в карловското Войнягово тънат в бурени и отпадъци

Тротоарите на улица "Крайречна" в карловското село Войнягово тънат в бурени. Това съобщават в социалната мрежа Facebook жители на селото.

Освен това на тротоарите, предназначени за безопасно движение на пешеходци, има натрупани строителни отпадъци, пише glasnews.bg.

Жители на Войнягово отбелязват, че тротоарите са непроходими - на пешеходците им се налага да се движат по шосето, а това създава опасност за инциденти:

"Майки с колички, малки деца с велосипеди се движат по пътното платно. Навлизаме в активен за децата летен сезон и са изложени на опасност (И община Карлово не изпълни предизборните обещания да обезопаси тази улица с неравности или с каквото е необходимо)".

Местните хора призоваха кмета на Войнягово - Тодор Танковски, да осигури достъп до тротоарите.

"На вниманието на господин кмета Тодор Танковски.

Господин Кмете, във Вашето задължение и правомощия е да осигурите достъп по тези тротоари. Ако кметството няма финансов и човешки ресурс, да се вмени на собствениците на имоти да почистят и поддържат прилежащите към имота тротоари.

Улицата има запуснат вид на необитавано място. Належащо е да се реши този проблем превантивно, за пътищата и обърнатата каруца е излишно да се коментира. Вие сте стопанин и сте на ход!", се посочва в публикацията.

"Стопаните да си почистят! Какво ви е виновен кметът?", написа Невена Георгиева в секцията за коментари.

Вижте снимки:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина