Три жени се борят за кметския стол в Хисаря, генерал и бивши кметове - в битката за Подбалкана

Автор: Деница Лещева 7667
Три жени се борят за кметския стол в Хисаря, генерал и бивши кметове - в битката за Подбалкана

Оспорвана ще бъде битката за населените места от Подбалкана. Сред кандидатите за кметските столове в Карлово, Сопот, Хисаря, Калояново и Съединение са бивши градоначалници, общински съветници и полицейски началници.

Основен претендент в Карлово е досегашният граноначалник Емил Кабаиванов. Той е излъчен от местна коалиция ПП СДС (ПП ГЕРБ). Припомняме, че освен неговата кандидатура Изпълнителната комисия на ГЕРБ разгледа и тази на заместничката му Данка Люртова.  Тя обаче не е регистрирана в листата за най-голямата община в Пловдив – област.

Основният опонент на Кабаиванов ще е бившият командир на 61-а Стрямска бригада ген. Димитър Шивиков, който бе издигнат от ВМРО за кмет в родния град на Апостола . На последните избори именно двамата бяха един срещу друг на балотажа, като разликата бе около 10%. В борбата се намесва и председателят на Общински съвет Манол Манолев от БСП за България.

Свой кандидат – Въльо Вълев, са излъчили и от Национално движение за права и свободи. Партията Евророма пък е издигнала Виолета Иванова, която понастоящем е общински съветник.

Към поста ще се стреми и Кеазим Козарев, подкрепен от ДОСТ.

Движение за радикална промяна „Българска пролет” пък е гласувало доверие на възпитаника на НСА Тончо Бонев, който и преди се е впускал в кметската надпревара.

Петима се впускат в битката за съседната община Сопот. Досегашният градоначалник Деян Дойнов оглавява листата на Воля (ЗС „Александър Стамболийски”). Основни негови опоненти са двама бивши кметове - Веселин Личев, издигнат от ВМРО, и Христо Цолев. Ексграджначалникът, известен още като дърворезбар и художник, е подкрепен от партия „Възраждане”.

Кандидат на БСП за България е младият председател на местната структура на левицата Станислав Стоенчев.

Седем души влизат в надпревара за община Хисаря. В ОИК са се регистрирали бившата кметица Пенка Гатева, подкрепена от ГЕРБ и настоящата градоначалничка Пенка Дойкова от партията на Зелените.

В борбата между двете се намесват Гатьо Султанов, който бе свален от поста на председател на Общински съвет миналата година, и екшефът на хисарската полиция Иван Иванов. Той е издигнат от ПП „Воля” и подкрепен от ЗС „Александър Стамболийски”. Претендентка в битката за града е и председателят на Общински съвет Ива Вълчева, издигната от БСП за България.

Към управленския пост се е устремил и инженер Найден Павлов от Коалиция за Хисаря (СДС, АБВ и „Обадинени замеделци”). От ВМРО са гласували доверие на Димитър Кацарски.

Настоящият кмет на община Съединение Атанас Балкански отново е кандидат за поста. Издигнатият от ГЕРБ градоначалник ще се изправи срещу трима опоненти, сред които и екскмета Георги Руменов. Кандидатурата на настоящия общински съветник е подкрепена от ОБТ „Български лейбъристи”.

Претендент за кметския стол е и местният лидер на ВМРО Даниел Кацарски, който понастоящем е общински съветник. БСП за България също залагат на старейшина от местния парламент. Те застават зад кандидатурата на Пенчо Дерузов.

Досегашният кмет на Калояново Георги Георгиев от Местна коалиция СДС (ПП "БДЦ") ще се изправи срещу трима опоненти на 27-и октомври. Сред опонентите му е общинският съветник от Национален фронт за спасение на България Пламен Николов. Освен старейшина, Николов е юрист и преподавател в духовната семинария. В битката за най-високия стол в общината се включва и Ивайло Кръстев. Кандидатурата на бизнесмена е издигната от ПП ГЕРБ.

И в тази община БСП залага на местен старейшина и лидер на общинската си структура. Като кандидат, подкрепен от коалицията, на местните избори ще се яви Кръстю Кодошев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина