Спряха доставките на природна газ към карловската болница

Автор: Plovdiv Now 7377
Спряха доставките на природна газ към карловската болница

Спряно е газоподаването на природна газ към МБАЛ "Д-р Киро Попов". Информацията е потвърдена от председателя на карловския общински съвет Теодор Шойлеков, предава KarlovoPress.com.

Шолейков посочил, че Пламен Павлов в качеството си все още на управител на КарловоГаз е спрял снабдяването заради неплатени сметки. "Болницата не е платила не защото няма пари, а защото средствата няма да постъпят по сметките на КарловоГаз, а по сметка на фирма, която посочва Пламен Павлов", коментира председателят и увери, че до края на деня газоснабдяването към здравното заведение трябва да бъде възстановено.

Шолейков се закани, че ако това не се случи, ще уведоми необходимите компетентни органи и прокуратурата. Председателят на местния парламент е категоричен, че според законите в България Пламен Павлов няма право да спира снабдяването с газ и последствията ще бъдат за негова сметка. Той каза още, че новоизбраният управител Георги Пилев е подал оставка с мотивите, че няма да може да се справи с тази работа. На следващото заседание в края на другата седмица предстои местния парламент да избере нов управител. До встъпването в длъжност обаче на новия управител, длъжността ще заема Пламен Павлов.

Шойлеков припомни, че до избирането на нов управител на КарловоГаз се стигна, защото беше изнесена информация от мажоритарния собственик на КарловоГаз - Си Ен Джи Марица, че Павлов е ограбил и източил дружеството. Другият мотив да бъде сменен е, че не е предоставил финансово-счетоводните документи, които да удостоверят фактическото състояние на КаролоГаз.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина