Спецоперация на полицията се проведе в Карловско

Автор: Plovdiv Now 9690
Спецоперация на полицията се проведе в Карловско

Специализирана операция, част от планираните превантивни мерки за противодействие на престъпността и подобряване на условията за пътна безопасност на територията на пловдивската дирекция на МВР, е проведена вчера.

В обхвата й са влезли общо 29 населени места от региона около Карлово, като съвместните действия са осъществени от екипи на районното управление, секторите „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“ и Зонално жандармерийско управление – Пловдив.

Общо екипите са проверили 8 заложни къщи, 3 пункта за черни и цветни метали и 6 частни адреса. Снета е самоличността на 304 лица, а на изградените контролно-пропускателни пунктове са спрени 214  моторни превозни средства. С технически средства за употреба на алкохол са изпробвани 34 водачи, като при един от тях е отчетено наличие на 0,75 промила. За констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 5 акта и 38 глоби с фиш. Издадени са и 70 електронни фиша за засечени автомобили с движение над допустимата скорост. Допълнително на шофьори са връчени и 12 административни санкции за предишни нарушения.  Сред отчетените резултати от акцията са и 7 акта по Закона за българските лични документи, 11 констативни протокола и 4 предупредителни протокола по Закона за МВР.

В хода на полицейските действия са разкрити извършители на две престъпления от края на миналата година. Младеж от село Слатина е заподозрян за причинена средна телесна повреда на жител на село Христо Даново, а непълнолетно момче от село Розино – за умишлено увреждане на чужд лек автомобил.  По случаите са образувани досъдебни производства.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина