Слагат чисто нови контейнери в Карловско за разделно събиране

Автор: Plovdiv Now 5092
Слагат чисто нови контейнери в Карловско за разделно събиране

Нова важна придобивка има в община Карлово. В изпълнение на решение на Общинския съвет е сключен договор с голяма фирма за организиране на система за разделно събиране на отпадъци. Компанията достави чисто нови контейнери, пише ПБ Новинар.

Съдовете са напълно безплатни, като от фирмата имат задължението освен доставката, да се грижат и за депонирането на отпадъците.

Важна новина е също, че боклукът ще се извозва от компанвията, а няма да бъде депониран на регионалното сметище, обясниха пред ПБ Новинар началник отдел „Екология“ в общината Милена Ковачева и Борислав Йорданов-представител на фирмата - изпълнител.

В Калофер, Войнягово, Дъбене, Ведраре и Васил Левски вече са разположени съдове, предстои до дни нови 171 контейнера да бъдат разпределени в Карлово и Баня.

Трицветните контейнери тип „Иглу“ за отпадъци от опаковки са с обем 1500 л: Син – за хартия и картон, Жълт – за метал и пластмаса, Зелен – за стъкло. Това е най-широко разпространеният и доказал своята ефективност модел в Европа.

От община Карлово напомнят, че разделното събиране на отпадъци е задължително, а поставянето на отпадъци извън съдовете за смет е забранено.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина