С поклонение, венци и цветя откриха алея на “Войнската слава на Карлово“

Автор: Plovdiv Now 4870
С поклонение, венци и цветя откриха алея на “Войнската слава на Карлово“

Алея „Воинската слава на Карлово” бе открита на 21 септември, в навечерието на Деня на българската независимост.

Събитието уважиха кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, неговият заместник Антон Минев, секретарят Стефан Стефанов, бригаден генерал Деян Дешков - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, бивши командири на военното формирование, членове на Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва „Васил Левски”, граждани.

В знак на признателност бяха положени цветя на паметните плочи на бележити воини, родолюбци и патриоти от Карлово и бе отдадена почит със свеждане на глава. 

"Нека да съхраняваме паметта за нашите деди и прадеди, отдали живота си във войните за свободна и независима България. Да предаваме на децата и внуците си патриотизма и да им разказваме за героизма на воините от Стремската долина. Да бъдем обединени и да работим за бъдещето на Родината", пожела в приветствието си д-р Емил Кабаиванов. Той се поклони и пред паметника на загиналите, намиращ се на територията на 61-ва Стрямска бригада. 

Военният историк доцент д-р Петър Ненков акцентира в словото си на битките и победите на 28-ми Стремски и 21-ви Средногорски полк, наследник на чиито бойни традиции е 61-ва Стрямска бригада. Доц. Ненков припомни и за героите в алея „Воинската слава на Карлово”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина