Росица от Карлово има нужда от помощ, за да бъде отново щастлива и пълноценна

Автор: Plovdiv Now 36270
Росица от Карлово има нужда от помощ, за да бъде отново щастлива и пълноценна

Росица Пепелянкова от Карлово има нужда от помощ, за да бъде отново щастлива и пълноценна личност. В платформата helpkarma тече кампания за набиране на средства за лечението на жената.

Преди две години тя е била подложена на операция на дясното ухо за отстраняване на холестеатом, но при интервенцията е бил засегнат лицевия нерв и това е довело до много неприятни последици.

Окото й вече не се затваря до край и сълзи постоянно, дясната половина на лицето е почти обездвижена. По препоръка на лекари Росица е започнала рехабилитация и медикаментозно лечение, но това не е дало резултат. Жената е преминала през различни скъпоструващи процедури, но отново без особен резултат. Заради състоянието й се е наложило да напусне и работа, което допълнително е въздействало на психиката и самочувствието на младата жена.

Независимо от трудностите, тяне се отказва и продължава да търси решение. След множество консултации и прегледи, тя установява, че единственият шанс да се възстанови напълно е операция в Турция, каквато в България не се прави.

"Веднага се свързвах с болница в Турция за повече информация и насоки относно лечението. Необходим е преглед на място, на база, на който ще се установи какъв вариант ще приложи и каква ще бъде точната сума за операцията", разказва Росица.

Самата интервенция се състои в следното – на клепача се слага златна пластина, която е изработена индивидуално за пациента, за да се затваря окото, а на лицето се прави трансфер на мускул и мастна тъкан.

Предвид спецификата на случая, специалистите в Турция дават само ориентировъчна сума за операцията – 12 000 евро.

"Освен самата операция, ще бъде необходимо да покрия и всички други разходи – за първоначален преглед, множество изследвания, престой в хотел за няколко дни, осигуряване на преводач, както и съпътстващите разходи за придружител. Мили хора, всичко това е напълно непосилно за мен и затова се налага да се обърна към добри хора, които да ми помогнат в тази тежка ситуация!", надява се на помощ от всички нас Росица

Всеки, който желае и има възможност да помогне за възстановяването на младата жена, може да го направи ТУК.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина