Работник от ВМЗ обезщетен с 12 бона заради трудова злополука

Автор: Plovdiv Now 7184
Работник от ВМЗ обезщетен с 12 бона заради трудова злополука

Районният съд в Карлово е постановил работник от ВМЗ да получи 12 000 лева обезщетение заради трудова злополука, съобщава karlovo.tv.

Работникът е бил шлайфист в Механичния завод. Трудовата злополука се е случила на 20.09.2017година, в около 08.35 часа, по време на изпълнение на служебни задължения, включващи струговане на канал в изделие. След извършване на операцията, работникът освободил изделието от пневматичното приспособление и хванал задния му край с лявата си ръка за сваляне.

При несъзнателно пускане на пневматичното приспособление, то притиснало към дъното на изделието двата пръста на ръката му. Вследствие на това пострадалият получил открита рана на пръстите на лявата си ръка. При преглед в пловдивска болница е установено смазване на средния пръст на лявата ръка, който впоследствие се наложило да бъде ампутиран.

37-годишният работник е поискал обезщетение в размер от 45 000 лева, но Районният съд постановява 12 000 лева. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина