Прокуратурата разследва наводненията в Карловско, хеликоптер спасява бедстващ човек

Автор: Plovdiv Now 7809
Прокуратурата разследва наводненията в Карловско, хеликоптер спасява бедстващ човек

Прокурори от Окръжната и районната прокуратура в Пловдив бяха на мястото на наводнението. Под тяхно наблюдение Националната следствена служба разследва кой е виновен за голямото бедствие в Карловско. Търси се причината за скъсаната дига, довела до наводнението.

Срутени са два или три моста в района, три къщи в село Богдан и още няколко пстройки. Единият от падналите мостове е в Каравелово, който минава над Татлъдере, а другият е на Селска река, която минава през село Богдан и е приток на река Стряма.

Бедстващ човек е обграден от вода близо до язовир в карловското село Розино. Никой не може да му помогне и затова всеки момент трябва да излети боен хеликоптер от авиобаза Крумово, за да го избави, пише 24 часа. Човекът в момента е на 2-ия етаж от къщата, но водата бързо се покачва.

Заради обилните валежи е обявено частично бедствено положение в Карловско. Има наводнени къщи в селата Розино, Слатина, Столетово, Богдан, Каравелово.

85 военнослужещи с 13 единици техника от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада ще се включат в преодоляването на последиците от наводненията в община Карлово, съобщиха пък от Министерство на отбраната. 

Формированието ще оказва помощ в района на село Богдан, което е и едно от най-засегнатите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина