Прокуратурата погна Стефан от Карлово за обира на бензиностанцията, иска постоянен арест

Автор: Plovdiv Now 17942
Прокуратурата погна Стефан от Карлово за обира на бензиностанцията, иска постоянен арест

44-годишният Стефан Видолов, който извърши дръзкия обир на бензиностанция "РИФ" в село Труд край Пловдив, е привлечен под наказателна отговорност. Това съобщи Районна прокуратура – Пловдив. Видолов е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре /28 януари 2020 г./ прокуратурата ще поиска постоянния му арест. 

Припомняме, че криминалният инцидент стана на 24 януари 2020 г., Труд, където Видолов, родом от Карлово, нахлул в бензиностанцията и задигнал 1 200 лева, като е употребил за това сила и заплашване. Обвинението му е за грабеж предвижда лишаване от свобода от три до десет години. 

До момента е установено, че на 24 януари 2020 г,, около 2,20 часа през нощта, обвиняемият посетил бензиностанция, находяща се на изхода на с. Труд, обл. Пловдив. Той пристигнал с лек автомобил, слязъл от него и се отправил съм дежурния служител в търговския обект.  Заплашил го с пистолет и отнел от служебната каса сумата от 1 200 лева.  С цел запазване на самоличността си при обира, той бил поставил противогаз на лицето си. След като отнел парите, Видолов отново се качил на лекия автомобил и се прибрал в близко предприятие, където бил нощна смяна на работа.

Междувременно служителят на обекта успял да намери паник-бутона и след 3 минути на място пристигнал патрул на охранителната фирма, с която фирмата собственик имала договор. Сотаджиите повикали и полиция. Служителят дал информация за автомобила на бандита и той веднага бил обявен за издирване. 

Няколко часа по-късно е задържан от служители на полицията. Стефан Видолов живее в Карлово и е добре познат на полицията. Той е криминално проявен с дебело досие. Срещу него има повече от 20 заявителски материала. Карловската и Хисарската полиции го разследват за 16 кражби и други престъпления. Бил е служител в същата бензиностанция и познавал добре обекта.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина