Президентът Румен Радев изправи на нокти управляващите с речта си в Карлово

Автор: Plovdiv Now 19674
Президентът Румен Радев изправи на нокти управляващите с речта си в Карлово

Президентът Румен Радев отново изправи на нокти управляващите с речта си в Карлово, където снощи се проведе тържествената заря-проверка, посветена на 182-ата годишнина от рождението на Васил Левски. След като напомни заветите на Апостола на свободата,  държавният глава се зае да обясни каква е ситуацията в момента.

"Левски определи бъдещата държава само с една дума – „храм“. Днес този храм е оплячкосан, а „демократската република“ е превърната в декор, зад който похитителите безчинстват. За тях е важно да спечелят те, пък ако ще цял един народ да загуби. И украсяват кабинетите с портретите на Дякона, и чистят съвестта си с по някой негов цитат.

Живем привидно свободно, но мнозина са лишени от възможността да живеят достойно, а има ли свобода без достойнство?! Някои вярват, че няма да им се държи сметка за безчинствата. Други не вярват, в своето отчаяние, че с дружни усилия можем да променим съдбата си. Помним, че трябва да имаме равни права, но често забравяме, че това важи и за нашите задължения", заяви  с патос Радев.

 "От Карлово започна земният път на Васил Левски, за да стигне до едно черно бесило, което е начало на безсмъртието. Някой беше изчислил, че е живал 13 000 дни. За тези дни, Левски обърна времето. Даде на историята нов век, а на държавата предначертание, написа с личната си съдба нашит национален епос и заживя като Апостола на българската свобода. Ние не делим Дякона от Апостола. Той е нашият застъпник", каза още президентът.

 Преди него слово държа кметът на Карлово Емил Кабаиванов, а на трибуната на площад "20 юли" в подбалканското градче редом до Радев бяха лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, както и депутати от всички парламентарни групи.

Подобни новини

Боби

Само че Площад 20 юли е в центъра а площада при паметника на Апостола е пл. Васил Левски!

11:20, 19.07.2019
Отговора 0
Отговор

Цецо

Аз само не разбрах КарадаЪ кво правеше там

10:16, 19.07.2019
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина